خرید ضخامت سنج رنگ، پوشش، ورق
ضخامت سنج ها ابزارهای اندازه گیری هستند که می توان از آنها برای تعیین ضخامت یا گیج یک ماده استفاده کرد. در واقع چندین نوع مختلف ضخامت سنج وجود دارد که هر کدام بسته به کاربرد مورد نظر برای گیج، عملکرد کمی متفاوت دارند. در این بخش انواع رایج ضخامت سنج ها و کاربردهای آن ها بحث خواهد شد و اطلاعاتی در مورد مشخصات مربوط به این نوع دستگاه ها ارائه خواهد شد. برای مشاهده قیمت و خرید ضخامت سنج از ابزار آذری می توانید اقدام کنید.
انواع ضخامت سنج
اصطلاح ضخامت سنج چندین معنی بالقوه دارد و ممکن است به یکی از این انواع اولیه اشاره داشته باشد:
- ضخامت سنج مواد
- ضخامت سنج های پوشش
- ضخامت سنج سیم و ورق فلزی
اولین مورد از این گیجها ضخامت ماده را با ابزارهای مکانیکی اندازهگیری میکند. یک ابزار مدرج در اطراف نمونه بسته میشود تا زمانی که تماس با هر دو طرف ماده برقرار شود. فرآیندی شبیه به میکرومتر. برای اهداف این مقاله، از این گیج ها به عنوان ضخامت سنج مواد یاد می شود.
نوع دوم ضخامت سنج برای اندازه گیری ضخامت پوشش های اعمال شده بر روی یک سطح طراحی شده است. اینها به عنوان ضخامت سنج پوشش شناخته می شوند.
نوع سوم ضخامت سنج یک وسیله مکانیکی ساده تر است که برای اندازه گیری ضخامت سیم و ورق فلزی استفاده می شود.
برخی از خصوصیات ضخامت سنج ها ممکن است شامل ابزارهایی مانند گیج های حسگر یا فاصله سنج ها در مخلوط باشد. این دستگاه ها بیشتر با اندازه گیری فاصله یا شکاف بین دو سطح به جای ضخامت یک ماده یا پوشش اعمال شده مرتبط هستند. به این ترتیب آنها در این بخش پوشش داده نمی شوند.
ضخامت سنج مواد
برای مواردی که می توان به دو طرف ماده ای که ضخامت آن اندازه گیری می شود دسترسی داشت، می توان از ضخامت سنج مواد استفاده کرد. این ابزار اندازه گیری در انواع مختلفی موجود است که عبارتند از:
- ضخامت سنج های آنالوگ (مکانیکی).
- ضخامت سنج دیجیتال (الکترونیکی).
- ضخامت سنج های جیبی
ضخامت سنج های آنالوگ (مکانیکی)
ضخامت سنج های آنالوگ دارای یک فک است که دارای پین های تماسی اندازه گیری فولادی و یک دسته و اهرم است. هنگامی که اهرم پس از قرار دادن مواد بین پینهای تماسی آزاد میشود، پینها روی سطح ماده بسته میشوند و مقدار ضخامت اندازهگیری شده روی صفحه آنالوگ با قرار گرفتن یک سوزن در برابر مقیاس مدرج روی صفحه ، ثبت میشود. رویکرد بسته شدن پین ها با رهاسازی اهرم، دقت و ثبات در خواندن را تضمین می کند، زیرا دستگاه فشار اندازه گیری یکنواختی را بر روی سطح ماده اعمال می کند که از کاربر به کاربر دیگر یکسان خواهد بود.
لبههای پین اندازهگیری تماس اغلب به شکل شعاعی قرار میگیرند تا فشردهسازی پینها در برابر سطح ماده باعث آسیب یا علامتگذاری سطح نشود.
ضخامت سنج دیجیتال (الکترونیکی)
گیج الکترونیکی (دیجیتال) از نظر عملکردی مانند ضخامت سنج آنالوگ عمل می کند، اما یک صفحه نمایش دیجیتال را جایگزین نمایشگر سوزنی می کند. مقدار قرائت ضخامت را می توان مستقیماً در بازخوانی دیجیتال بدون نیاز به تفسیر اندازه گیری از موقعیت سوزن در برابر مقیاس روی صفحه شماره گیری مشاهده کرد.
ضخامت سنج های جیبی
نسخه های کوچکتر ضخامت سنج های آنالوگ و دیجیتال به عنوان ضخامت سنج جیبی شناخته می شوند. به جای استفاده از دست کامل برای کار با گیج، کاربر ابزار را بین انگشت شست و اشاره خود نگه می دارد. این واحدها برای انجام بررسی سریع ضخامت موادی مانند کاغذ، فیلم یا سایر انواع تخت در نظر گرفته شده اند. ضخامت سنج های جیبی با نمایشگرهای آنالوگ (شماره گیری و سوزنی) یا نمایشگرهای الکترونیکی (دیجیتال) در دسترس هستند.
اندازه ها و مشخصات ضخامت سنج ها
اندازه ها و مشخصات برای ضخامت سنج مواد در زیر مشخص شده است. توجه داشته باشید که بسته به نوع ضخامت سنج صفحه که در نظر گرفته می شود، در مشخصات تغییراتی وجود خواهد داشت. پارامترهای نشان داده شده در زیر به منظور ارائه یک نمای کلی از مواردی است که باید در هنگام جستجوی ضخامت سنج به دنبال آن باشید. اندازه یک ضخامت سنج ممکن است به محدوده ضخامت سنج اشاره داشته باشد، اما پارامترهای دیگر مانند دسترسی گیج یک شاخص نسبی اندازه نیز هستند.
- نوع نمایشگر – برای گیج های آنالوگ از نشانگر مکانیکی شماره گیری استفاده می شود. برای گیج های دیجیتال (الکترونیک)، انواع نمایشگرها معمولا LCD یا LED هستند.
- نوع تماس (سندان و دوک) – پینهای تماس معمولی فولادی مسطح هستند که سطوح آنها موازی یکدیگر و دارای لبه شعاعی هستند. برخی گرد و برخی دیگر به شکل تیغه هستند. مواد دیگر عبارتند از سرامیک برای استفاده طولانی تر.
- قطر تماس – قطر پین تماس را اندازه می گیرد.
- محدوده ضخامت سنج – محدوده مقادیری را نشان می دهد که گیج می تواند ضخامت مواد را نشان دهد، به عنوان مثال، 0 تا 0.0500 اینچ.
- فاصله سنج – (که به عنوان عمق گلو یا گلو نیز نامیده می شود)، این مقدار نشان دهنده فاصله ای است که گیج ممکن است از لبه مواد قبل از برخورد لبه مواد به پشت قاب وارد شود. عمق گلو می تواند کسری از اینچ باشد یا می تواند بسیار بزرگتر باشد، مانند 12 اینچ یا 16 اینچ. همانطور که گلوگاه ضخامت سنج به مقادیر زیاد افزایش می یابد، استحکام قاب باید افزایش یابد تا از اعوجاج قاب ناشی از وزن آن جلوگیری شود که باعث ایجاد مشکلاتی در دقت اندازه گیری ضخامت می شود.
- خلاصی از گلو – مدل هایی نیز وجود دارند که بیشتر شبیه کولیس هستند که به آنها ضخامت سنج نوع کولیس می گویند. برای این موارد، فاصله گلو حداکثر فاصله زمانی است که فک های دستگاه باز می شود
- وضوح گیج – نشانه ای از دانه بندی یا ظرافتی که ضخامت سنج می تواند اندازه گیری را برای آن ارائه دهد. یک گیج با محدوده 0 تا 0.0500 اینچ ممکن است وضوح 0.0001 داشته باشد، به این معنی که می تواند مقادیر را تا ده هزارم اینچ حل کند.
- دقت گیج – معیاری از توانایی گیج برای انعکاس ضخامت واقعی مواد است که به صورت یک مقدار +/- یا درصدی از قرائت در مقیاس کامل بیان میشود (به عنوان مثال 0.0002+/-).
- نیروی اندازهگیری – مقدار نیرویی (برای واحدهای متریک، بر حسب نیوتن) که هنگام بسته شدن کنتاکتها بر روی ماده برای اندازهگیری ضخامت، به ماده وارد میشود. برای مواد نرم تر مانند پلاستیک یا پارچه، ممکن است نیاز باشد که به بزرگی نیروی اندازه گیری توجه شود.
- سیستم اندازه گیری – مقادیر ضخامت ممکن است به صورت واحدهای متریک یا امپریالیستی (انگلیسی) نمایش داده شود.
- نوع باتری – برای گیج های دیجیتال، باتری خاصی را که در دستگاه نصب شده است نشان می دهد.
ضخامت سنج های پوشش ( رنگ )
در برخی موارد، اندازه گیری ضخامت ماده ای که روی سطح دیگری اعمال شده است، مانند پوشش یا رنگ اعمال شده روی لوله، مهم است. در مواردی مانند این، ضخامت سنج مواد کافی نیست زیرا فقط یک طرف پوشش یا رنگ موجود است، و بنابراین یک ضخامت سنج مواد که قبلا توضیح داده شد نمی تواند برای اندازه گیری عمل کند. ضخامت سنج های پوشش (گاهی اوقات به عنوان رنگ سنج شناخته می شوند) اندازه گیری ضخامت پوشش را برای اطمینان از مطابقت پوشش با استانداردهای لازم ارائه می دهند.
به طور کلی دو نوع ضخامت سنج پوشش وجود دارد. سادهتر از اینها یک فرآیند اندازهگیری مخرب است که در آن گیج پوشش خشک را به سطح زیرین سوراخ میکند و بنابراین مستقیماً ضخامت پوشش را تعیین میکند. مشکل آشکار این روش این است که برای گرفتن قرائت نیاز به آسیب رساندن به یکپارچگی پوشش دارد. همچنین سنج های پوشش مرطوب وجود دارد که ضخامت یک پوشش را قبل از خشک شدن اندازه گیری می کند
نوع دوم ضخامت سنج پوشش از یک فرآیند غیر مخرب برای تعیین ضخامت پوشش استفاده می کند. فناوری های مختلفی برای این نوع ضخامت سنج ها استفاده می شود که یکی از رایج ترین آنها امواج اولتراسونیک است.
ضخامت سنج های اولتراسونیک
یک ضخامت سنج اولتراسونیک حاوی یک مبدل اولتراسونیک است که پالس انرژی موج صوتی را به داخل پوشش ساطع می کند. هنگامی که امواج صوتی به مرز ماده برخورد می کند، در این مورد، مرز بین کف پوشش و زیرلایه، بازتابی رخ می دهد که یک پالس برگشتی را به مبدل ارسال می کند. ضخامت سنج پوشش با اندازه گیری مدت زمانی که طول می کشد تا پالس برگشت شناسایی شود، می تواند ضخامت پوشش یا رنگ را تعیین کند.
این روش بر روی انواع مختلفی از مواد از جمله فلزات، پلاستیک ها، کامپوزیت ها، فایبرگلاس و سرامیک ها کار می کند. از مزایای این روش اندازه گیری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فقط نیاز به دسترسی به یک طرف مواد دارد که آن را برای لولهها ، ریختهگریهای توخالی و سایر موارد با دسترسی محدود ایدهآل میکند.
- غیر مخرب است
- محدوده اندازه گیری گسترده ای را ارائه می دهد
- نتایج سریعی را ارائه می دهد
- کاربردش ساده است
ضخامت سنج فیلم خشک
هنگامی که پوششهایی که ضخامت آنها اندازهگیری میشود غیر مغناطیسی هستند اما روی یک بستر مغناطیسی مانند آهن یا فولاد اعمال میشوند، انواع مختلفی از ضخامت سنجهای مغناطیسی وجود دارد که میتوان برای تعیین ضخامت کاربرد پوشش استفاده کرد. یک گیج کشش مغناطیسی به اصطلاح نوع 1 از تخمین نیروی مورد نیاز برای دور کردن آهنربا از بستر پوشش داده شده برای تخمین ضخامت پوشش استفاده می کند. این گیج ها حاوی آهنربای دائمی و فنر مدرج با مقیاس مدرج هستند. هرچه پوشش ضخیم تر باشد، نیروی کمتری برای حذف آهنربا مورد نیاز است. هر چه پوشش نازک تر باشد، نیروی مورد نیاز بیشتر است. از این رو، نیروی کشش را می توان برای تخمین ضخامت پوشش استفاده کرد.
ضخامت سنج مغناطیسی نوع 2 با اندازهگیری تغییرات میدان مغناطیسی ایجاد شده از یک پروب هنگام قرار دادن آن دستگاه روی پوشش کار میکند (این مورد دوباره در مورد پوشش غیر مغناطیسی که روی یک بستر مغناطیسی قرار دارد استفاده میشود). تغییر در قدرت میدان مغناطیسی به عنوان تابعی از فاصله بین بستر مغناطیسی و پروب روی سطح پوشش متفاوت خواهد بود. بسیاری از این دستگاه ها از یک پروب فشار ثابت استفاده می کنند تا فشار اپراتور بر روی پوشش عاملی در تخمین ضخامت پوشش نباشد.
همچنین ضخامت سنج های مغناطیسی برگشتی وجود دارد که به شیوه ای مشابه با گیج های کشش مغناطیسی که در بالا توضیح داده شد عمل می کنند. این دستگاهها دارای یک آهنربای دائمی هستند که به یک انتهای بازوی تعادل متصل است و میتواند در حین چرخش صفحه توسط کاربر با انگشت خود بچرخد. یک فنر کالیبره شده برای نمایش نیروی مورد نیاز برای دور کردن آهنربا از سطح استفاده میشود، که مجدداً یک پروکسی برای ضخامت پوشش بین آهنربا و بستر زیرین است.
سایر ضخامت سنج های پوشش و ابزار
سه ابزار اضافی که می توانند برای اندازه گیری ضخامت پوشش استفاده شوند عبارتند از ابزار القای مغناطیسی، ابزار الکترومغناطیسی و ضخامت سنج جریان گردابی. دو مورد اول از این سه مورد با اندازه گیری تغییر در چگالی شار مغناطیسی در سطح یک پروب مغناطیسی هنگامی که به سطح یک سطح فولادی پوشش داده شده نزدیک می شود، عمل می کنند. مقادیر چگالی شار اندازه گیری شده را می توان برای تخمین ضخامت پوشش اعمال شده روی سطح استفاده کرد.
ضخامت سنج جریان گردابی بر روی پوشش های غیر رسانا که بر روی لایه های فلزی غیرآهنی اعمال می شود، کار می کند. این واحدها یک جریان متناوب با فرکانس بالا تولید می کنند که یک میدان مغناطیسی متناوب ایجاد می کند. با نزدیک شدن میدان به سطح، میدان مغناطیسی متناوب جریان های گردابی روی سطح ایجاد می کند که به نوبه خود منجر به ایجاد یک میدان مغناطیسی مخالف می شود. میدان مخالف را می توان با ضخامت سنج جریان گردابی تشخیص داد و برای تخمین ضخامت پوشش استفاده کرد.
تنظیم ضخامت سنج ها
ضخامت سنج های مواد و ضخامت سنج های پوشش نیاز به کالیبراسیون در برابر قطعات تست مواد استاندارد دارند تا اطمینان حاصل شود که خوانش های دستگاه مقادیر دقیق را ارائه می دهند و حفظ می کنند.
به طور مشابه، ضخامت سنج های مواد اغلب با بلوک های کالیبراسیون فروخته می شوند که می توان از آنها برای کالیبره کردن گیج با قرار دادن مواد با ضخامت شناخته شده بین پین های تماس یا بازوهای کولیس برای اعتبارسنجی قرائت ها استفاده کرد.
ضخامت سنج سیم و ورق فلزی
ضخامت سنج های سیم و ورق فلزی قالب های فلزی هستند که سوراخ ها و شکاف های دقیقی در آنها بریده شده است. این دستگاه ها می توانند کاربر را قادر سازند تا به راحتی تعداد ورق های فلزی را برای فولاد یا آهن و اندازه گیج سیم برای فولاد، آلومینیوم، برنج و سیم مسی ارزیابی کند. گیج ها گیج استاندارد آهن و فولاد، گیج سیمی را پوشش می دهند. ضخامت سنج ها به کاربر این امکان را می دهند که مستقیماً اعداد گیج مربوطه را از این الگوها بخواند و به اندازه های معادل اعشاری نیز دسترسی داشته باشد. در حالی که اصطلاح ضخامت سنج نامیده می شود، اما از نظر معنایی با انواع دیگر گیج های ذکر شده در این مقاله تفاوت دارند، زیرا آنها بیشتر برای اعتبارسنجی یک ماده در برابر مجموعه ای استاندارد از اندازه ها هستند، در مقابل اندازه گیری مقداری که اندازه آن ناشناخته است.
قیمت و خرید ضخامت سنج ( رنگ، پوشش، ورق )
این بخش خلاصهای از انواع ضخامتسنجها را ارائه کردیم که شامل چیستی، انواع، اندازهها و مشخصات و کاربرد آنها میشود. برای مشاهد قیمت و خرید ضخامت سنج رنگ، پوشش، ورق و انواع مختلف آن از ابزار آذری اقدام نمایید.